2012-04-08

STOUT?

Vår lager har nu stått och jäst i kylen en vecka. Jag måste säga att det till och med jäser långsammare än jag väntat mig, men det jäser absolut! Jag är väldigt nyfiken på var alkoholhalten hamnat om en vecka när vi tappar om till sekundär. blir det ytterligare några dagar med en ny jästgiva eller nöjer vi oss med torrhumling?
Trots att vår lager ännu inte jäst ut har vi nästan planerat färdigt nästa bryggning som blir en havrestout. Då alla i gänget inte är överens om hur gott det är med stout diskuterade vi huruvida vi istället ska brygga en barley wine eller rent av ytterligare en IPA istället, brown ale har också varit uppe på tapeten. Hur som helst lyckades vi enas om att faktiskt försöka lyckas även med en stout. Beslutet berodde till viss del på att vår andraplats på listan över prefererade öltyper, barley wine, troligen skulle behöva mogna mycket längre innan vi får smaka den. Dessutom kan vi ju när vi brygger själva bestämma oss för att minimera så väl vanilj, som kokos och smörtonerna i vår stout så smakpaletten tilltalar även skeptikern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar